Waar we voor staan
Corné Compliance is een adviesorganisatie die uw bedrijf kan adviseren en ondersteunen bij het behalen van verschillende certificaten en douanevergunningen. Corné Compliance is een deskundige organisatie die flexibel en toegankelijk is. Sinds 2017 is de organisatie actief in de regio’s Twente en Achterhoek, maar bedient ook organisaties buiten dit gebied.
In het helpen van complexe vraagstukken ligt onze uitdaging
Sinds 2017
Corné Compliance is opgericht door Merijn Roos uit Eibergen. Na afronding van de Master Communication Science heeft hij zijn vizier gericht op het helpen van organisaties op het gebied van verschillende certificatie en douanevergunningen. Hiervoor zijn meerdere erkende diploma’s gehaald om organisaties van zo goed mogelijk advies te kunnen voorzien. In het helpen van complexe vraagstukken bij organisaties ligt de uitdaging.
Naast het adviseren van bedrijven, is Merijn ook afstudeerbegeleider bij de opleiding commerciële economie aan het Saxion Hogeschool. De verschillende interessante vraagstukken van bedrijven geven een kijkje in de stand van zaken in de verschillende branches.
Veelgestelde vragen
Er zijn 3 soorten AEO vergunningen, AEO-C (customs) en AEO-S (safety) en AEO-F (full).
De afkorting AEO staat voor Authorised Economic Operator.
Er worden minder fysieke en documentcontroles uitgevoerd en je organisatie krijgt voorrang bij eventuele controles.
Doordat de norm en het self-assessment van de AEO complex is, vol lastige termen zit en ruim 150 pagina’s lang is, hebben we een gratis tool ontwikkeld. deze geeft een algemeen beeld van de huidige stand van zaken van uw organisatie met betrekking tot de AEO-vergunning. De tool bestaat uit eenvoudige vragen door u te beantwoorden. Na het invullen van de tool ontvangt u een document met de uitslag. Dit document geeft u een beeld wat de huidige stand van zaken is van uw organisatie met betrekking tot het behalen van de AEO-vergunning.
De CO2-prestatieladder helpt bedrijven bij het reduceren van hun CO2-uitstoot. Dit gebeurt door een effectieve implementeren van een CO2-managementsysteem. De prestatieladder wordt vaak gehanteerd bij aanbestedingen. Hoe hoger jouw trede op de prestatieladder hoe hoger het voordeel vaak is bij een aanbesteding.
Organisaties die zich laten certificeren volgens de ladder, zullen dit ervaren als een investering die zich direct terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst.
Audits zijn het hulpmiddel om te controleren en te bevestigen dat een bedrijf voldoet aan eisen van een certificaat of vergunning. Vaak zijn audits een eis om een certificaat of vergunning te behalen en te behouden. De vaak verplichte interne audits kunt u ook uitbesteden.
De Transported Asset Protection Assocation (TAPA) is een veiligheidscertificaat. Dit certificaat met strenge veiligheidsnormen kan worden verleend aan bedrijven die hun bedrijfsterreinen en panden streng beveiligd hebben (FSR, Facility Security Requirements). Daarnaast is er de mogelijkheid om je te laten certificeren volgens de TSR en PSR-norm. Dit zijn de Truck Security Requirements en de Parking Security Requirements.